Cookies

A befektetési ezüst az ezüst specifikus, befektetési célokra alkalmazott formája. Magas tisztaságú (99,9%) és meghatározott súlyú ezüst tömbökről, téglákról és érmékről van szó. A leggyakoribb tömbök súlya 250 g, 500 g és 1000 g, illetve egy unciás érmék (31,103 g).

A legtöbb ezüst az iparban, elsősorban az elektrotechnikai ágazatban kerül feldolgozásra. Az ezüst legnagyobb része így végérvényesen elveszik, és nem dolgozható fel újra.  Az ezüstből hiány van, ezért nem található a központi bankok tartalékaiban, mivel az ezüsttartalékok hosszútávon fedezték az ezüst kitermelésének deficitjét.  A központi bankok ezen tartalékai mára teljesen elfogytak.

Az ezüst egyedülálló fizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az összes elem közül az ezüst rendelkezik a legjobb elektromos áram- és hő vezetőképességgel. Éppen ezért széles körben használható. Számos minket körülvevő tárgy tartalmaz ezüstöt (számítógép, hűtőszekrény, tévékészülék, mobiltelefon, gépkocsi). Ezüstöt az egészségügyben és a vegyiparban is használnak (pl. a víz kezeléséhez), és ékszerek gyártásához is stb. Nagy mennyiségű ezüstöt használ a fegyveripar is (rakéták, irányított lövedékek, torpedók, tengeralattjárók stb.)

dekorace

FireGOLD

mail Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

facebook  youtube E-shop